Laat Clip Cowboys ook voor jou een goede film maken!

NEEM NU CONTACT OP

Een standaard Shoot ’n Run film kost slechts 995 euro!


– Opnames (vier uur)
– Montage (vier uur)
– Levering hoofdfilm van 2-4 minuten
– Levering Social Media Teaser van 30-40 seconden
– Levering vijf film stills (foto’s)
– Inclusief muziekrechten voor twee muziekstukken

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW

De productie

De opnames en de montage worden op dezelfde dag ingepland waarbij de montage in principe op locatie wordt verzorgd. Dat zorgt ervoor dat je als opdrachtgever erg nauw bij het hele productieproces betrokken kan zijn. Simpele aanpassingen zoals het veranderen van naamtitels of het net anders monteren van de film kunnen direct doorgevoerd worden. Bij een normale productie zullen de opnames in de ochtend beginnen en zal de montage in de middag verzorgd worden. Als dit niet goed uitkomt kunnen de opnames ook in de middag of zelfs in de avond plaatsvinden. In dat geval zal de montage van de film uitgevoerd worden in de High End montage studio van Staalwol Film.

Graphics en muziek

Bedrijfslogo’s kunnen in de film(s) verwerkt worden, deze logo’s dienen dan wel minimaal drie dagen voor de aanvang van de productie aangeleverd te worden. Op deze manier kunnen de logo’s vooraf zo aangepast worden dat ze eenvoudig in de film verwerkt kunnen worden. Ook naamtitels kunnen op deze manier vooraf in een specifieke vormgeving gemaakt worden. Deze naamtitels kunnen echter ook altijd tijdens het montage-proces gemaakt worden. Voor de muziek die gebruikt kan worden is er een keuze uit een ruime bibliotheek met daarin duizenden nummers zodat er altijd een stuk muziek gevonden kan worden dat perfect bij de film past. Het gebruik van muziek die niet uit deze bibliotheek komt wordt in verband met Buma/Stemra kosten afgeraden. Een productie van Clip Cowboys wordt geleverd inclusief de rechten voor twee muziekstukken.

Lange film en teaser

Naast de lange film zal er ook een korte krachtige social media teaser geleverd worden. Deze films hebben een lengte die perfect geschikt is voor bijvoorbeeld Instagram. In deze teaser kan een ‘call to action’ verwerkt worden die bijvoorbeeld verwijst naar de lange versie van de film of  naar een speciale ‘landing page’.

Een meerdaagse productie?

Natuurlijk is het ook mogelijk om een meerdaagse productie te verzorgen. Deze worden dan uitgevoerd onder de vlag van Staalwol Film. Vraag naar de mogelijkheden!

Voice over

Het is ook mogelijk om een voice over aan de film toe te voegen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden en de oplevering van de film zal dan twee dagen later plaatsvinden omdat de voice over eerst ingesproken zal moeten worden door één van de twee stem-acteurs waarmee Clip Cowboys samenwerkt. De additionele kosten voor een voice over bedragen 200 euro.

De stemmen van Bastiaan en Willemijn kan je hier beluisteren:
Klik hier om te horen

Ondertiteling
Voor sommige toepassingen kan het verstandig zijn om ondertiteling aan de film(s) toe te voegen, zelfs als het om  Nederlands gesproken tekst en Nederlandse ondertiteling gaat. Dit omdat sommige social media kanalen het geluid standaard niet laten horen. De additionele kosten voor ondertiteling zijn afhankelijk van de lengte van de film. Globaal gesproken kan je uitgaan van 100 euro per filmminuut. Deze ondertiteling zal worden uitbesteed aan een erkend bureau. 

Reiskosten

De reiskosten bedragen 0,50 euro per kilometer berekend vanuit Lelystad.

Extra muziekstukken

De films worden geleverd inclusief twee muzieklicenties. De kosten voor extra muzieklicenties bedragen 22 euro per nummer.

 

Gratis extra’s

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor de pre-production (scripts en voorbereiding). Als extra worden bij levering van de film vijf video stills geleverd. Dat zijn foto’s die van het filmmateriaal worden gemaakt. Deze foto’s zijn handig om te verwerken in websites maar kunnen ook gebruikt worden voor social media uitingen en zelfs voor kleinschalig drukwerk.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW

Abonnement

Clip Cowboys biedt ook hele gunstige abonnement mogelijkheden aan. Dit kan handig zijn als je meerdere films per jaar wil laten maken, bijvoorbeeld omdat je elke maand een verse film met een nieuwsbrief wil meesturen. Of omdat je twaalf keer per jaar een video-update met je personeel wil delen. Een abonnement is al gunstig als je meer dan zes films per jaar wil laten maken. Er zijn zelfs organisaties die zo actief op social media zijn dat ze elke week een nieuwe film met hun doelgroep willen delen. Dit soort series zijn vooral bruikbaar als je een community rondom een ‘brand’ wil opbouwen. Hiermee creëer je een grote groep vaste volgers die in de loop der tijd alleen maar zal groeien.

Bij dit soort series is het wel van belang dat er een duidelijk format ontwikkeld wordt. Binnen Clip Cowboys is vele jaren televisie-ervaring aanwezig dus ook hier zal Clip Cowboys helpen om een maximaal resultaat te behalen. Vraag naar de mogelijkheden!

 

Distributie

Als het nodig is zal Clip Cowboys helpen bij de distributie van de films. Denk hierbij aan het uploaden naar YouTube, Vimeo of social media kanalen. Clip Cowboys kan zelfs helpen bij het compleet inrichten van YouTube en Vimeo kanalen, vraag naar de mogelijkheden.

Het materiaal

Er is geregeld veel te doen rondom de (beeld)rechten, daar doet Clip Cowboys niet moeilijk over. De gemonteerde films kunnen zo vaak gebruikt worden als dat nodig is en kunnen via alle beschikbare kanalen verspreid worden. Dus geen kleine lettertjes over onverwachte kosten. Het bronmateriaal zal tot één week na het leveren van de film(s) opgeslagen blijven. Daarna zal het materiaal verwijderd worden. Tegen meerkosten kan het materiaal ook voor een lange periode worden opgeslagen op een RAID server van Staalwol Film (op aanvraag).

 

Een speciale actie: 

In de maanden juni en juli gratis fotografie tijdens de productiedag. Profiteer nu!

Ook zij werken samen met Staalwol Film & Clip Cowboys