Meer informatie over Shoot ’n Run Filmproducties

NEEM NU CONTACT OP

Shoot ’n Run. Een nieuw concept van Clip Cowboys en Staalwol Film

Wees eens eerlijk. Lees jij nog brochures? Neem jij de moeite om websites vol tekst door te spitten? Waarschijnlijk niet. Met een film bereik je een doelgroep veel eenvoudiger en de informatie wordt veel makkelijker geconsumeerd. We kunnen allerlei marketingonderzoeken met jou delen en vlotte accountmanagers op jou afsturen, maar ook wij communiceren liever met een film.

Verschillende stijlen

Er is een ruime keuze uit verschillende stijlen waarin films gemaakt kunnen worden

REPORTAGE / CAMJO
REPORTAGE / CAMJOEerlijk en rauw
Camjo staat voor Camera Journalist. Dit is een draaistijl die vaak bij reportages gebruikt wordt. Bij deze stijl loopt de cameraman mee met de persoon die geïnterviewd wordt. De vragen worden ‘on the fly’ gesteld terwijl de hoofdpersoon bijvoorbeeld aan het werk is. De reportage-stijl geeft de kijker het gevoel betrokken te zijn en bij wijze van spreken een dag mee te lopen. Laat je als kijker meenemen in het verhaal. Dit is een van de favoriete stijlen van Clip Cowboys!
INTERVIEW
INTERVIEWPersoonlijk en eigen
Bij deze stijl wordt een (statisch) interview met de hoofdpersoon opgenomen. Deze persoon zal ongeveer 25% van de film sprekend in beeld te zien zijn. De overige 75% van de beelden bestaat uit B-roll. Dit zijn sfeerbeelden waarin bijvoorbeeld te zien in hoe de hoofdpersoon aan het werk is en ziet de kijker sfeerbeelden die direct betrekking hebben op het verhaal dat verteld wordt. De vragen van de interviewer worden meestal ‘uit de film gesneden’ en zijn niet hoorbaar.
VOICE OVER
VOICE OVEROfficieel en formeel
Deze stijl is voor een groot deel vergelijkbaar met de eerder omschreven interview stijl. Alleen is bij deze film de persoon die spreekt niet pratend in beeld te zien. In de hele film zijn B-roll opnames zichtbaar. De voice-over kan bestaan uit fragmenten van een interview met een ‘hoofdpersoon’ maar kan ook ingesproken worden door een van de professionele voice-over stem-acteurs waarmee Clip Cowboys samenwerkt. Deze laatste vorm van voice-over kom je vaak tegen bij commercials.
MOOD
MOODBeeld en muziek
Bij een mood (sfeer) film gaat het alleen om het samenspel van beeld, muziek en sound effects. Indien noodzakelijk kan een sfeerfilm net als bij alle andere stijlen ondersteund worden met teksten die in het beeld verschijnen. Mood films zijn bijzonder geschikt als bijvoorbeeld een bewegende banner of achtergrond op een website. Verder heeft deze vorm het voordeel dat deze ook zonder geluid bekeken kan worden. Bij de andere stijlen is dat alleen mogelijk als er ondertiteling wordt toegevoegd.
STUDIO
STUDIOGestileerd en gecontroleerd
Bij studio opnames is er volledige controle over beeld, licht en geluid. Vaak worden mensen voor een zogenaamde backdrop (achtergronddoek) gefilmd. Deze stijl van filmen is over het algemeen gestileerder. Natuurlijk kunnen de opnames ook gecombineerd worden met B-roll opnames zodat er niet de hele tijd naar een ‘talking head’ gekeken hoeft te worden. Deze stijl van filmen wordt vaak toegepast met de bedoeling dat de kijker de volledige focus op de geïnterviewde persoon heeft.
EN VEEL MEER
EN VEEL MEERHelemaal jouw smaak
Er is nog zo veel meer mogelijk dat het eigenlijk onmogelijk is om alle stijlen te omschrijven. Zie jij bijvoorbeeld op de website van een ander bedrijf of organisatie een film die jou erg aanspreekt? Clip Cowboys kan alles aan! Het is ook mogelijk om animaties te laten maken. Onder de naam Staalwol Film maken wij overigens meerdaagse filmproducties of zelfs miniDOCS. Laat ons jouw voorbeeld zien en wij gaan het voor jou maken! Clip Cowboys: geen klant te klein en geen uitdaging te groot.

BEKIJK DIT EENS

NOG MEER VOORBEELDEN

Ook zij werken samen met Staalwol Film & Clip Cowboys